enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,2828
EURO
43,6155
ALTIN
4.120,94
BIST
9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
13°C
Trabzon
13°C
Yağmurlu
Çarşamba Çok Bulutlu
14°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
15°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

SGK uzmanı açıkladı asgari ücrete ara zam mı geliyor? 

SGK uzmanı açıkladı asgari ücrete ara zam mı geliyor? 
REKLAM ALANI
07.04.2025 01:52

SGK uzmanı açıkladı asgari ücrete ara zam mı geliyor? 

SGK Uzmanı İsmail Sevinç enflasyonun hızla arttığı ve alım gücünün ciddi şekilde azaldığı bu dönemde, asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini belirterek, milyonları heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

Milyonlarca vatandaş asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, enflasyonun hızla arttığı ve alım gücünün ciddi şekilde azaldığı bu dönemde, asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini belirterek, milyonları heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, milyonlarca çalışan ve emekli, hükümetten gelecek olası zam açıklamalarını merakla beklemeye başladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Alım gücündeki düşüş, Temmuz ayında asgari ücrete bir ara zam yapılması ihtimalini gündeme getirdi. Sosyal Güvenlik uzmanı İsmail Sevinç, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart 2025 dönemi için enflasyon verilerini paylaştı. Aylık enflasyon yüzde 2,46, yıllık enflasyon ise yüzde 38,10 olarak kaydedildi.

ASGARİ ÜCRETTE GERİLEME YAŞANDI 

Ocak ayında 22 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücret, artan enflasyon nedeniyle reel olarak yaklaşık 19 bin 889 lira’ya düşmüş durumda. Bu durum, ara zam taleplerini yeniden gündeme getirirken, uzmanlar da gelişmeleri yakından takip ediyor.

ARA ZAM GEREKLİLİĞİ VURGULANDI

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, bir programda yaptığı açıklamada, “Asgari ücrete ara zam yapılması gerekiyor” diyerek, çalışanların alım gücünde ciddi kayıplar yaşandığına dikkat çekti. 

Ancak Sevinç, hükümetin izlediği mevcut ekonomi politikaları doğrultusunda, ara zam olasılığının düşük olduğunu belirtti

GIDA FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Sevinç, temel gıda maddelerindeki fiyat artışlarının hız kesmeden devam ettiğini vurguladı ve “Gıda fiyatları ciddi şekilde yükseliyor. Temmuz ayına kadar alım gücündeki düşüş daha da artabilir. 

Ancak bu kaybı telafi edecek bir ekonomik politika şu anda görünmüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber merkezi

REKLAM ALANI