enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,4698
EURO
51,1440
ALTIN
6.475,64
BIST
12.689,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
13°C
Trabzon
13°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
14°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Yağmurlu
16°C

Sinlice Derneği’nden unutulmaz kültür gecesi

Sinlice Derneği’nden unutulmaz kültür gecesi
REKLAM ALANI
08.02.2026 14:39

Sinlice Derneği’nden unutulmaz kültür gecesi

Trabzon Şalpazarı Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul’da düzenlediği “Kültür ve Sanat Gecesi” ile Ağasar Çepni kültürünü ezgilerle, sözlerle ve gönüllerle buluşturdu.

Sancaktepe Kasr-ı Huma düğün salonunda gerçekleştirilen programa Karadeniz müziğinin sevilen yöresel sanatçıları ile Şalpazarı Ağasar yöresinin geleneksel kıyafetlerini gururla taşıyan hanımefendiler ve beyefendiler damga vurdu. Kemençenin coşkusu, türkülerin hasreti ve horonun birleştirici gücüyle salon adeta memlekete dönüştü.
Gecenin sunuculuğunu Erkan Karagöl’ün üstlendiği program, samimi anlatımı ve akıcı sunumuyla başladı. Bir masanın etrafında gönüllerin buluştuğu, muhabbetin çoğaldığı gecede; geçmişten geleceğe uzanan kültürel miras hep birlikte yaşatıldı.
Karadeniz’in yöresel sanatçılarının sahne aldığı programda türkülerle hasret dillendi, kemençe ezgileriyle duygular kabardı, horonlarla birlik ve beraberlik pekişti. Ağasar yöresinin geleneksel kıyafetleriyle geceye renk katan hanımlar, kültürlerini yaşatmanın onurunu taşırken, salonda memleket havası esti.
Dernek Başkanı Bahri Erata, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Metropol bir şehirde yaşamamıza rağmen kültürümüzü yaşatabiliyor, çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara aktarabiliyoruz” dedi.
Programda Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Fahri Durmuş, Şalpazarı Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Keskin ve diğer misafirler de birer konuşma yaptı.
Birlik, dayanışma ve kültürün iç içe geçtiği bu anlamlı gece, katılımcıların hafızalarında unutulmaz bir iz bıraktı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI