enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,2884
EURO
43,6409
ALTIN
4.119,68
BIST
9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
13°C
Trabzon
13°C
Yağmurlu
Çarşamba Çok Bulutlu
14°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
15°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Akif Hamzacebi; ‘Erdoğan’ı küçük gördüğü 40 bin vergi memurundan özür dilemeye davet ediyorum’

Akif Hamzacebi; ‘Erdoğan’ı küçük gördüğü 40 bin vergi memurundan özür dilemeye davet ediyorum’
REKLAM ALANI
02.04.2022 11:50 | Son Güncellenme: 02.04.2022 13:00

Akif Hamzacebi; ‘Erdoğan’ı küçük gördüğü 40 bin vergi memurundan özür dilemeye davet ediyorum’

CHP'li Akif Hamzacebi; 'Erdoğan’ı küçük gördüğü 40 bin vergi memurundan özür dilemeye davet ediyorum'

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ekonomist Akif Hamzacebi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ve vergi memurlarını küçümseyen konuşmaları nedeniyle özür dilemeye davet etti.

CHP İstanbul Milletvekili Ekonomist Akif Hamzacebi yaptığı açıklamada; “Erdoğan “Ben ekonomistim, Kılıçdaroğlu vergi memuru” demiş. Erdoğan doları düşürmek için 128 milyar $ sattı ama dolar 5,47 TL’den 7 43’TL’ye çıktı. Eylül 2021’de de 8,30 TL olan $ bugün 14,70 TL. Ekonominin “e”sini bile bilseydi bunlar olmazdı. Ayrıca Erdoğan’a bir kaç sözüm var. Ben onun küçümsediği vergi memurlarının bağlı olduğu Gelirler Genel Müdürlüğünde 3,5 yıl Genel Müdür olarak görev yaptım. Hepsi değerlidir. Senin övündüğün bütçe sonuçları küçümsediğin o memurların topladıkları vergiler sayesinde gerçekleşiyor. Son sözlerim de şunlar. Kemal Kılıçdaroğlu Gelirler Genel Müdürlüğünde başarılı görevlerde bulundu, Hesap Uzmanı olarak görev yaptı. Madem ekonomist olduğunu iddia ediyorsun niye Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkmıyorsun. Çıkamazsın çünkü ekonomi bilmiyorsun. Erdoğan’ı Gelir İdaresi Başkanlığının başkanından, taşradaki bütün personeline kadar küçük gördüğü 40.000 vergi memurundan özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI