enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
15°C
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
13°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Çok Bulutlu
16°C

USMEK ve Üsküdar İletişim, “sosyal medya” paneli düzenledi

USMEK ve Üsküdar İletişim, “sosyal medya” paneli düzenledi
REKLAM ALANI
24.10.2024 19:06

USMEK ve Üsküdar İletişim, “sosyal medya” paneli düzenledi

Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları Derneği (USMEK), Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliği ile “Sosyal Medya Trendleri” konulu panel düzenledi.

Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları Derneği (USMEK), Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliği ile “Sosyal Medya Trendleri” konulu panel düzenledi. Programa Usmek Yönetim Kuluru Üyesi Gazeteci Tahsin Kara’da katıldı.

USMEK’in organizesi ve Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü, Gazetecilik Bölümü, Gazetecilik Kulübünün ev sahipliği ile düzenlenen panele; Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, “Asayiş Berkemal” isimli sosyal medya hesabının sahibi Cüneyt Sevindik ve sosyal medya içerik üreticisi Hümeyra Akbayrak konuşmacı olarak katıldı. İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte; Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, USMEK Genel Başkanı İzzet Aydın ve Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Kulübü Başkanı Umut Şimşek açılış konuşması yaptı.

Süleyman İrvan: Sosyal medya adeta bir suç yuvası gibi algılanıyor

Prof. Dr. Süleyman İrvan, açılış konuşmasında, “Sosyal medya deyince aslında genellikle olumsuz yanlarıyla tartışıyoruz. Sık sık sosyal medya mecralarının kapatılmasına tanık oluyoruz. Sosyal medya adeta bir suç yuvası gibi algılanıyor. Sosyal medya nihayetinde hepimizin sabah kalktığımızda ilk baktığımız mecra. Belki akşama kadar en çok sosyal medyada vaktimizi geçiriyoruz. Kendimizi sosyal medyada ifade ediyoruz. İletişimciler olarak sosyal medya bizim için çok önemli çünkü içimizden bazıları ileride kendi hayatlarını sosyal medya üzerine kuracaklar. Dolayısıyla sosyal medyayı anlamayı, doğru kullanmayı ve sosyal medya okuryazarı olmayı öğrenmemiz gerekiyor. Eğitim hayatınız boyunca kendinize sosyal medyada iyi bir kariyer oluşturmaya çalışın.” ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İzzet Aydın: USMEK olarak sosyal medya fenomenlerini sizlerle bir araya getireceğiz

USMEK Genel Başkanı İzzet Aydın da, “USMEK olarak birbirinden değerli gazeteci arkadaşları, sosyal medya fenomenlerini sonraki programlarda sizlerle bir araya getireceğiz.” dedi.

Cüneyt Sevindik: İnsanlar yaşadıkları sıkıntıları bana anlatıyor

“Asayiş Berkemal” adlı sosyal medya hesaplarının yöneticisi Cüneyt Sevindik ise, “Daha önce bir haber kuruluşunda çalışıyordum. Bir sosyal medya sayfası kurmak istedim. Asayiş muhabiri olduğum için ismini ‘Asayiş Berkemal’ yapmak istedim. Sayfamda paylaştığım bir haberden sonra bin takipçiye ulaştım. Şu an sosyal medyanın bütün platformlarında haberlerimi paylaşıyorum. Bu şekilde sosyal medya haberciliği yapmaya çalışıyorum.” sözlerini kaydetti.

Sevindik, şöyle devam etti: “Haberlerimi iyi yönde kullanmaya çalışıyorum. Emniyetle bağlantılı olsun, haber kanalları ile bağlantılı olsun hepsiyle iletişim halindeyim. Günde yaklaşık 2 bine yakın haber alıyorum. Konuları süzgeçten geçirip olabildiğince güncel konuları sayfamda takipçilerimle paylaşıyorum. Bu şekilde de geniş kitlelere ulaşmış bulunuyorum. Haberlerimi ilk olarak kurumumla paylaşıyorum. Sonrasında kendi sayfamda paylaşıyorum.”

Cüneyt Sevindik, “Kısa sürede 100 bin takipçiye ulaşmıştım. İki yılda bu seviyeye geldim. Kısa sürede bu kadar büyüyeceğimi hiç düşünmemiştim. Bu büyümeyi birebir insanlarla bizzat muhatap olmama ve haberleri kendim paylaşmama bağlıyorum. Bir ihbar geliyor ve o ihbarı paylaştığım zaman bunun geri dönüşü oluyor. İnsanlar yaşadıkları sıkıntıları bana anlatıyor. Bu şekilde özgün içerikler yapabiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hümeyra Akbayrak: Haber sunuculuğuyla başlayıp, sosyal medyada ilerledim

Sosyal medya içerik üreticisi Hümeyra Akbayrak da, çoğunlukla Instagram ağırlıklı içerikler ürettiğini belirterek, “Aslen diksiyon eğitmeniyim, seslendirme sanatçısıyım ama gazetecilik kulvarımız da var. Bir kanalda çalışmaya başladım. Hayalim sunuculuk, spikerlik yapmaktı. Akşam haberlerini ben sunacağım edasıyla olaya giriş yaptım. Kanala girdiğimde karşılaştığım ilk şeylerden biri, bu benim lügatim değil dedim kendime. Ben çok mimik kullanan bir insanım ve bana, karşında bir prompter var onu okuyacaksınız ona göre konuşacaksınız dediler. ‘Hümeyra mimik yapma, Hümeyra düz dur’ uyarılarından sonra böyle olamayacağını anladım.”

Kanal patronuna ‘gereksiz bilgiler’ sunma fikrini açtığını; ama kanalın olanaklarını kullanmasına izin vermediklerini ifade eden Akbayrak, şöyle devam etti: “Stüdyoda çekim yapabilmem konusunda onay verdi. Stüdyoda story’ler atarak belirli bir kitleye ulaştım. O sırada 60 bin civarı bir takipçiye sahiptim. Sonra dediler ki gereksiz bilgileri senin sosyal medya hesabından yayımlamayı bırak. Kanala geçirelim, oradan devam et. Öyle bir mesele yok dedim. Benim hikayem biraz patronun izin vermemesiyle alakalı gelişti. Belki prompter karşısında haber okumaya devam edecektim. Bugün birçok takdir ettiğim arkadaşım sunuculuk yapıyor. Benim kulvarım değilmiş, en azından bunu deneyimleyip gördüm. Sosyal medya bazında ilerlemeye başladım, sosyal medya uzmanı olarak hayatıma devam ediyorum.”

Esra Atalay: Beş yaşındaki çocuk da sosyal medya mecrasının içinde

Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay ise, şunları söyledi: “Sosyal medyada çok farklı kesimler, farklı şekillerde etkilenebiliyor. İyi ve kötü birçok şey var. Beş yaşındaki çocuk da sosyal medya mecrasının içinde. Çocuklar burada olumsuz etkilenebiliyor. Trendler ve sosyal medya akımları var. Bunların bir kısmı çocuklar için sakıncalı. Çocuk da olsa belirli hakları var.

Dolayısıyla sosyal medyaya da girecek, dijital platformlarda da sosyalleşecek. Bu önü alınamayacak bir şey.”

REKLAM ALANI