Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen son fırtınada dalga yüksekliği yer yer 10 metreye ulaştı.
Gazeteci yazar Fikret Bodur yazısında bir Eynesilli vatandaş olarak Dizgine Deresi güzergahı ile Eynesil Kalesini ve Liman bölgesine kadar olan alanda en az 4-5 adet dalgakıran oluşturulmalıdır.
Karadeniz sahil yolu yapıldığında doldurulan tüm bölgeler risk altındadır. Özellikle Eynesil’de bulunan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne ait stat ve tribün, Şehit Osman Bodur ve Şehit Bekir Kellici parkı, Belediye Çok amaçlı toplantı salonu, Eynesil Liman, Kale Mevkii ve Balıkçı barınakları tamamen risk altındadır. Çünkü en az 100 metre denize girilerek 75 dönüm arazi oluşturuldu. Gerçi araziyi bile kullanamıyoruz ya, o da ayrı bir sorun!
Yaşadığımız büyük afetten sonra Eynesil’de siyasete yön verenler bir araya gelip, projelerini oluşturmalı ve bu planları devlet mekanizmalarına sunmalıdır. Çünkü yarın bu durumdan büyük zarar görecek olmanın yanı sıra, can kaybı da yaşanabilir. Bu yazıyı yazarken çok şey mi istedim diye düşündüm; ancak olası felaketlere karşı önlem alınması, hayati önem taşıyan bir konudur. Olanaklar dahilinde harekete geçmek, gelecekteki olumsuzlukları minimize etmek için kritik bir adımdır. Umuyorum ki bu çağrı, gerekli dikkati çeker ve güvenliği sağlamak adına etkili önlemler alınır.
Olabilir mi? diye düşündüm bir an!! Öyle ya, Altınlı Mahallesi giriş kavşağına bir sinyalizasyon taktıramayan siyasetçilerimizden olurundan fazla şey istedik galiba..
Ama şu açık, İlçe adına ikisi de can ve mal kaybı yaşayacak olduğumuz iki önemli sorun!