enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
43,1884
EURO
50,4206
ALTIN
6.383,32
BIST
12.369,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
6°C
Trabzon
6°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
9°C
Cuma Hafif Yağmurlu
8°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Pazar Hafif Yağmurlu
6°C

Başkan Özendi Şalpazarı için doğalgaz çağrısı ilçemiz nefes alamıyor

Başkan Özendi Şalpazarı için doğalgaz çağrısı ilçemiz nefes alamıyor
REKLAM ALANI
12.01.2026 12:49

Başkan Özendi Şalpazarı için doğalgaz çağrısı ilçemiz nefes alamıyor

Saadet Partisi Şalpazarı İlçe Başkanı Nusret Özendi, kış aylarında ilçenin üzerine çöken hava kirliliğine dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırdı.

Başkan Özendi “Giresun’un tüm ilçelerinde olan doğalgaz neden Şalpazarı’nda yok?” dedi.

Saadet Partisi Şalpazarı İlçe Başkanı Nusret Özendi, Şalpazarı ilçe merkezinde kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin artık bir sağlık krizine dönüştüğünü belirterek yazılı bir basın açıklaması yayımladı. İlçenin coğrafi yapısı nedeniyle isli havanın tahliye edilemediğini vurgulayan Özendi, çözümün doğalgaz olduğunu ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Camlarımızı açamaz hale geldik”

Şalpazarı’nın üzerine çöken ağır duman bulutunun yaşam kalitesini düşürdüğünü belirten Özendi, şu ifadeleri kullandı:”Kış geldiğinde ilçemizin üzerine ağır ve gri bir duman bulutu çöküyor. Coğrafi yapımız nedeniyle hapsolan bu isli hava, evlerimize kadar giriyor, ciğerlerimize doluyor. Sokaklarda yürümek zorlaşıyor, camlarımızı açamaz hale geliyoruz. Bu sadece bir ısınma sorunu değil, açık bir sağlık krizidir.”

Giresun örneği: “komşuda var, bizde neden yok?”

Komşu il Giresun’daki doğalgaz çalışmalarını örnek gösteren İlçe Başkanı Özendi, Trabzon’un ve Şalpazarı’nın bu hizmetten mahrum kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi: “Giresun ilimizin neredeyse tüm ilçelerinde doğalgazın %100’e yakın bir oranda ulaştığını izliyoruz. Eğer Giresun’da bu çalışma başarıyla sonuçlandıysa, Trabzon’da da pekala sonuçlanabilir. Bizim insanımız da en az komşularımız kadar temiz bir havayı ve modern ısınma konforunu hak ediyor.”

Aksa doğalgaz’a açık davet

Yetkili kurumlara ve Aksa Doğalgaz’a seslenen Özendi, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek açıklamasına şöyle devam etti: “Şalpazarı halkı olarak bizler hazırız! İlçemizin kapısını artık doğalgaz için çalmanızı bekliyoruz. Giresun’daki başarılı modelin Trabzon’da da uygulanmasını istiyoruz. Şalpazarı’nın hak ettiği o temiz ve aydınlık günlere kavuşması için tüm yetkilileri ivedilikle göreve davet ediyoruz.”

Kaynak :Gülermedya 

REKLAM ALANI